monique-in-rwanda.reismee.nl

Wauw! Qui volant! (aangepast)

(Noot: voor wie het al gelezen had, ik heb een rekenfout gemaakt, vergeten om te rekenen. Voor een dag eten is 50 euro nodig. De volunteer draagt 20 Euro bij, blijft er nog een gat van 30 euro over per dag. Is aangepast in de tekst)

Wauw, wauw en nog eens wauw!

Gistermorgen bracht ik een onverwacht bezoek aan Qui Volant, de plusklassen van de groepen en 6 en 7 van AVES. Zij hadden een high tea en ik was uitgenodigd om het geld in ontvangst te nemen van de acties die de kinderen hadden opgezet om geld in te zamelen voor de grote schommel die ik graag neer wil zetten bij Akagera Kids.

Die uitnodiging kwam pas de avond ervoor, een spontaan ideetje van Jeanet, de leerkracht.

Ik had zelf gisteren een studiedag, dus moest ik even snel wat regelen. Bedankt Sicco, dat ik even de vergadering mocht verlaten om daar op bezoek te gaan.

Geen spijt!!

Voor de schommel schat ik 300 euro nodig te hebben en ik had al 200 euro van een aantal gulle gevers gekregen. Lieve gulle gevers, ik hoop dat ik jullie gift mag gebruiken voor een andere toekomstige concrete actie? Wellicht de bekostiging van de materialen van de teken/ schilderweek voor de kids of de moeders die ik hoop te kunnen gaan regelen straks? Ik hoor het graag. Want ……….

Met het idee alle kleine beetjes helpen is Jeanet gestart met de kids.

Er zijn o.a. flessen ingezameld, appeltaarten, cupcakes en brok gebakken, armbandjes gemaakt, plantjes verkocht, rommelmarktjes opgezet bij de dorpsfeestweek en families werden overspoeld met de filmpjes die de kinderen maakten voor deze actie.

Nou, die kleine beetjes kan je wel aan de kant schuiven!!

De 42 kinderen hebben 565 euro opgehaald met hun inzet. Ongelofelijk!!

Met kippenvel heb ik de trommel met geld in ontvangst genomen.

Jongens en meiden, ontzettend bedankt!

Die schommel gaat er komen en met het geld dat overblijft, hoop ik ook nog duikelrekken en misschien wel iets van een basketbalnet of volleybalnet te kunnen realiseren. Hopelijk kan dat nog tijdens het Summercamp gerealiseerd worden.

Bosco wilde ook graag de kinderen bedanken en dus hebben we even met hem gevideobeld. Dat moest natuurlijk in het Engels en een aantal kinderen konden prima even met hem in het Engels praten.

Goed gedaan!

Zodra de schommel staat, maak ik weer ter plekke een filmpje en stuur die linea recta naar Qui Volant. Leuk om ze op de hoogte houden.

Ik heb het Summercamp al even genoemd.

Achter de schermen wordt daar nog steeds aan gewerkt.

Andrea, van Close to Africa, heeft een oproepje gedaan op Facebook in Hongarije. Dat heeft al 2 mogelijke vrijwilligers opgeleverd. Eén voor een week in juli en één voor 2 weken in augustus.

Het idee is dat ze helpen bij Summercamp met waar ze zelf een talent voor hebben: sport, spel, muziek, dans etc.

Ze krijgen accommodatie, betalen 10 euro voor hun ontbijt, lunch, diner én dragen 20 euro bij voor de starter en de avondmaaltijd van de kinderen.

Het is nog niet helemaal zeker dat ze ook echt komen, maar het contact is gelegd en met Dorka uit Hongarije die in augustus wil komen, ben ik in gesprek omdat ik er dan ook zal zijn.

Van het benodigde budget vind ik het eten voor de kinderen de grootste prioriteit.

Een starter (melk en een mandazi) en een maaltijd aan het eind van de dag garandeert het best de aanwezigheid van de kinderen. Op die manier hoeven ze het eten voor die dag niet van de markt of de straat te halen op de verkeerde manieren. En is er voor hen een goede reden om te komen. Naast dat ze het ook heel leuk vinden natuurlijk.

Om 20 kids een dag eten te kunnen geven, is 50 euro nodig per dag. Eén volunteer draagt 20 euro per dag bij, blijft er 30 euro voor die dag over.

Ik ga de oproep van Andrea herhalen in diverse volunteer Facebookgroepen. Wie weet levert het nog meer serieuze volunteers op. Dat zou mooi zijn, maar zonder aanvullend budget voor de dagelijkse maaltijd in een vrijwilligersweek is het nog maar de vraag of de vrijwilligers ook echt kinderen hebben voor de activiteiten die ze willen gaan doen.

De tijd tikt ook door, het is bijna juli……

Het zou mooi zijn als we dat met Nederlandse en Hongaarse giften voor elkaar kunnen krijgen.

Wishfull thinking ….

Lian

Idd WAUW geweldig

Assie

Dat hebben die kinderen goed gedaan!!
Veel succes!!

Jeanine

Wat mooi allemaal ❣️

Jeanet

De kinderen vinden het fantastisch om iets te kunnen betekenen voor de kinderen in Rwanda. En zo leuk dat je even langs kon komen en we zelfs met Bosco hebben gevideobeld. Top! Veel speelplezier gewenst voor de kids :)

Wil

You GoCatGo met die prachtige mensen en initiatieven!